Ingrediente
- 10 kg de roşii coapte bine
- 7 cepe mari
- 7 morcovi
- 7 ardei graşi
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 3 legături de frunze de pătrunjel
- 1 legătură de frunze de ţelină
- 1 legătură de frunze de leuştean
- 4 linguri de sare
Mod de preparare
Se dau roşiile prin separator şi se pun la fiert. Se dau prin maşina de tocat/robot/răzătoare sau se taie mărunt şi se adaugă în bulion. Se fierb o oră amestecând să nu se prindă. Se adaugă sarea, frunzele tăiate mărunt şi se mai fierbe 10-15 minute.
Se pune rezultatul în borcane mici cât să fie pentru o ciorbă.Se toarnă fierbinte în borcane sau sticle largi la gură(sterilizate şi fierbinţi). Se pun în pături până a doua zi. Eu am avut sticle cam mari de data asta!
Iarna, pui apa la clocotit, adaugi un borcan de zarzavat , pui şi nişte ulei şi ai ciorba gata. Poţi adauga şi paste. Ca să fac o probă, cu ce a rămas, am făcut o ciorbă şi am adăugat "sloboaşte(lenea muierii)". Se sparge un ou, se adaugă făină, nişte apă cât să iasă un aluat mai gros decât cel de clătitte. Se slobod cu o furculiţă în apa clocotită aceste paste instant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă la sticlă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|