Ingrediente
- 700 g carne de porc
- 2 ardei
- 1 ceapa
- 6 morcovi (mici)
- 1 cartof (mare)
- tarhon (patrunjel)
- 100 g taitei de orez
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute.
Legumele se curata, se spala si se taie: ardeii cubulete, ceapa se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoare sau la robot, cartoful cubulete.
Se calesc legumele, mai putin cartoful, in putin ulei incins cateva minute. Apoi se adauga in oala peste carne si se lasa sa fiarba, toate in afara de cartof care se adauga dupa 10 minute.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Spre final se adauga taiteii de orez, apoi tarhonul.
Se stinge focul. Se serveste simpla sau cu smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|