Ingrediente
- Avem nevoie de :
- 500 grame de carne de porc ( fara os am avut eu) nu foarte grasa, taiata cubulete,
- o ceapa mare si un fir de ceapa verde,
- 2-3 cartofi taiati cubulete,
- o mana de fasole verde taiata marunt,
- ardei rosu taiat bucatele,
- 2 morcovi taiati bucatele,
- 3-4 rosii decojite,
- o crenguta de cimbru,
- sare,
- piper,
- bors (eu nu am avut prospat si am pus bors magic o lingura),
- leustean ( nu fiti zgarciti cu doza)
Mod de preparare
Carnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine carnea la ciorbe. Am lasat-o sa fiarba 20 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp ne ocupam de legume si le maruntim.
Am mutat ciorba intr-un vas mai mare si am adaugat legumele maruntite si rosiile decojite taiate cubulete mic , toate cu cu exceptia cepei verzi pe care am pus-o aproape la final.
Lasam sa fiarba la foc mic, 12-15 minute si apoi dregem cu bors si sare daca mai trebuie. L-a sfarsit am adaugat o mana de leustean si cateva fire de patrunjel taiat nu foarte fin sa se simta aroma. A fost o ciorba execelenta, aromata si consistenta, Medi multumesc inca o data de reteta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|