Ingrediente
- 300 g scarita
- 2 morcovi
- 2 radacina patrunjel
- 2 cartofi
- 1/2 gulie
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 150 g mazare verde
- 150 g fasole verde
- leustean
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare
Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata.
Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati mereu sa nu se arda.
Spalam si tocam marunt legumele si le adaugam in oala cu afumatura.Ceapa o putem lasa intreaga si dupa ce a fiert ,o scoatem din ciorba.
Potrivim gustul cu sare si piper si o lasam pana se fierb bine legumele.
Dupa ce au fiert stingem focul sub ciorba si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Acrim ciorba cu zeama de lamaie sau daca va place gustul mai iute cu zeama dupa ardeii iuti pusi la murat, pentru iarna, asa cum am facut eu.
Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu scarita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|