Ciorba taraneasca cu scarita

Postat de Sidy in Ciorbe
27 Oct 2012 | 4829 vizualizari
Ciorba taraneasca cu scarita

Atat bucataria ungureasca cat si cea spaniola folosesc multa carne afumata in preparatele mancarurilor, deoarece carnea afumata da un gust mai bun. Usor de facut si foarte gustoasa, aceasta ciorba taraneasca cu afumatura, va incanta cu siguranta toata familia.

Ingrediente

  • 300 g scarita
  • 2 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 150 g mazare verde
  • 150 g fasole verde
  • leustean
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata. 

Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei  pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati mereu sa nu se arda.

Spalam si tocam marunt legumele si le adaugam in oala cu afumatura.Ceapa o putem lasa intreaga si dupa ce a fiert ,o scoatem din ciorba.

Potrivim gustul cu sare si piper si o lasam pana se fierb bine legumele. 

Dupa ce au fiert stingem focul sub ciorba si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Acrim ciorba cu zeama de lamaie sau daca va place gustul mai iute cu zeama dupa ardeii iuti pusi la murat, pentru iarna, asa cum am facut eu.

Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu scarita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba acra taraneasca

Postat de simona72

Ciorba acra  taraneasca

Scarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2012, 07:58
Asa la prima ora ne intampini cu o ciorbita gustoasa! Prima venita ,prima servita
la 27.10.2012, 08:01
ce buna e
la 27.10.2012, 09:04
Numai ciorbite delicioase faci Sidy. Ma mut la tine ca eu nu prea ma omor cu facutul ciorbelor
la 27.10.2012, 09:46
O delicatesa
la 27.10.2012, 10:30

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking