Ciorba taraneasca de vitel

Postat de cristinne in Supe/Ciorbe
10 Iul 2010 | 10030 vizualizari
Ciorba taraneasca de vitel

Ingrediente

  • 500 gr carne vitel
  • morcovi: 2 bucati;
  • telina: 1 bucata
  • radacina patrunjel:1 bucata
  • cartofi: 2 bucati
  • dovlecei: 1 bucata
  • ulei: 4linguri
  • apa: 1,5 l
  • condimente: sare, piper, maghiran, oregano, curry, ardei uscat,
  • patrunjel, marar
  • 2 rosii tocate fin;
  • 2 cepe;
  • 1 ardei gras rosu sau verde;
  • smantana;

Mod de preparare

Se taie cubulete carnea de vitel si se pune intr-un vas cu apa la fiert. Se spumeaza din cand in cand, dupa caz. Separat in alta oala, se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei alaturi de morcov, radacina de patrunjel, telina rasa si ardeiul taiat cubulete. Se amesteca continuu pana se inmoaie legumele. Se toarna apa ( cata ciorbita doriti sa iasa, in cazul meu- 1,5l) si se lasa la fiert. Se scoate carnea de vita din celalalt vas si se adauga in cel cu legumele ca sa fiarba toate impreuna. Dupa cca 1,5ore (ca vita fierbe greu) se adauga si cubuletele taiate in prealabil de cartofi si dovlecel. Se mai lasa 20 min si se adauga si condimentele. Se gusta daca e carnea fiarta . Daca este fiarta. se adauga si rosiile tocate marunt. La final se presara si verdeata tocata fin. FIecare, dupa preferinta va servi ciorbita impreuna cu 1 lg de smantana si cu un ardei iute. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de vitel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vitel

Legumele se curata si se spala. Taiati radacinoasele, dovlecelul si ceapa cubulete. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Carnea se taie...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu leustean

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca cu leustean

Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2010, 14:32
mmmm.....o bunatate e ciorbita asta, chiar nu am mai facut de mult, ca ma feresc de carnea asta tare de vita in general, dar gustul e senzational....
la 10.07.2010, 14:39
un comentariu si 4 voturi, bv!
la 10.07.2010, 15:10
ina, in concluzie: e darnica lumea, da' tacuta)) ba mai mira-te ca una-s io )))
la 10.07.2010, 15:20
stiu, modesto!
la 10.07.2010, 15:52
))))

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking