Ciorbica de legume cu carne de vita

Postat de eleny2010 in Ciorbe
2 Noi 2010 | 11747 vizualizari
Ciorbica de legume cu carne de vita

O reteta delicioasa .Sa mai schimbam putin papica la copilasii. Ca sa nu se plictiseasca de aceeasi mancare,mai diversificam!

Ingrediente

  • 300-400 gr pulpa de vita
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 3-4 fire de fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 rosie cat mai coapta
  • ardei gras
  • patrunjel
  • fidea sau alte pastea fainoase marunte

Mod de preparare

 Se pune carnea intr-o craticioara la fiert, iar dupa primele 2-3 clocote se arunca apa si se clateste carnea cu apa rece .se pune din nou la fiert cu 2-3 linguri de ulei .

In acelasi timp se curata cartoful ,morcovul si dovlecelul de coaja,cartoful se taie in 4 ,morcovul si dovlecelul rondele mici. fasolea se spala si ea si se curata. se ia jumatate de ceapa si se da prin razatoare.apoi se ia o rosie, se spala si se curata de coaja si o taiem in bucatele mici in castron incat sa nu pierdem zeama. se pune jumatate de ardei gras pe tocator si se toaca in bucatele f mici. patrunjelul se spala si el de asemenea si se taie marunt.

Dupa ce carnea a fiert se pun toate ingredientele de mai sus inafara de dovlecel si de fidea. lasati sa fiarba cca 20 min si dupa aceea adaugati si dovlecelul. (ptr ca dovlecelul fierbe foarte usor ). la copii de peste 1 an adaugati putina sare.

Lasati sa fiarba , si incercati cu furculita cartoful ,daca inteapa usor inseamna ca a fiert. puneti si 1/2 lg de fidea si lasati 5min si inchideti ochiul la aragaz si lasati putin cratita cu capacul pus sa fiarba la foc stins si este gata.

Pofta mare la micuti !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica de legume cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de rosii

Postat de Ela68

Ciorba de rosii

Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....

Citeste continuarea

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Postat de merisor67

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta. Curatam ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2010, 14:58
pacat ca nu mai sunt copil!!! sa aibe cineva grija de mine!!!
la 02.11.2010, 15:10
si eu sunt un copil mare am doar 20 de ani si un bebe de 9 luni.. asta e mancarica ea preferata.
la 02.11.2010, 15:26
sa-ti traiasca bebitutare bine arata ciorbica
la 02.11.2010, 15:30
sa creasca mare si sanatoasa. Cred ca merge si pentru noi asa o ciorbica
la 02.11.2010, 15:34
multumesc lia postavaru merge sa mai schimbi putin meniu la bebica sa nu se plictiseasca de aceeasi mancare..pupici si pofta mare!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking