Citrus tarts

Postat de Julie in Prajituri
17 Dec 2010 | 3788 vizualizari
Citrus tarts

Minitarte pline de savoare. Incantati-va papilele gustative cu arome vibrante de lamaie si portocala.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • coaja rasa de lamaie, 
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina
  • Crema de citrice:
  • 2 lamai,
  • 1 portocala,
  • 250 g zahar,
  • 4 oua,
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si aina.  Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged.Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zeama de la citrice si coaja acestora data pe razatoare.

Asamblarea:

Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc cu aluat ,apoi se umplu cu crema de citrice. Se coc in cuptorul deja incalzit, pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca ,se scot din forme si se decoreza cu ciocolata topita sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Citrus tarts" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

Postat de Sidy

Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri. Adaugam oul si 1-2 linguri de apa...

Citeste continuarea

Indiene

Postat de Creatsa

Indiene

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2010, 08:23
Julie cred ca sunt o minunatie!
la 17.12.2010, 09:15
bune
la 17.12.2010, 09:25
tare bune trebuie sa fie
la 17.12.2010, 09:37
ma mut la tine! imi plac mult tartele cu lamaie!
la 17.12.2010, 09:38

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking