Ingrediente
- 2 l zeama supa de pui
- 4 lg. faina
- 1 cutie smantana 25% grasime(200 gr)
- frunze de telina,patrunjel si cimbru
- 2 catei de usturoi
- malai grisat
- sare
Mod de preparare
Cand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga.
Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa cuprinda apa tot malaiul.Am lasat deoparte.
Supa de pui am pus-o pe foc si cand a inceput sa fiarba am adaugat smantana amestecata bine bine cu faina si cu o canita de supa rece.Am amestecat bine bine si am lasat-o sa fiarba la foc mic vreo 10 min ,amestecand din cand in cand.
Am pus la foc mamaliga rece iar cand a inceput sa fiarba am amestecat pana a scazut apa,am dat focul mic si am lasat-o sa fiarba inca vreo 5 min(in tuci nu se afuma)
Inainte sa sting focul la ciulama am adaugat usturoiul pisat,frunzele de telina,patrunjel si cimbrul.
Am mancat ciulamaua cu pulpele care le-am fiert in supa si bineanteles cu mamaliguta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu carne de pui si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|