Ciulama de ciuperci

Postat de RuxyRux in Mancaruri de legume
13 Noi 2010 | 5943 vizualizari
Ciulama de ciuperci

O ciulama atat de buna incat dupa ce termini din farfurie te lingi pe degete...yammyyy bun!

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru prepararea ei de:
  • 1 kg de ciuperci champinion
  • 1 ceapa( sau trei fire de ceapa verde)
  • 3 linguri pline de faina
  • 70 gr unt
  • sare dupa gust
  • un praf de piper

Mod de preparare

Spalam ciupercile, le taiem marunt si le punem la fiert in apa impreuna cu ceapa. Cand sunt gata le lasam deoparte.
Incingem o tigaie, punem untul, avem grija sa fie focul mic sa nu se arda, adaugam repede toata faina in untul topit si stingem cu zeama din oala in care am fiert ciupercile. Amestecam tot timpul avand grija sa se ingroase frumos, sa nu faca cocoloase( iar daca se intampla le desfacem cu telul), adaugand cate putin din zeama. Turnam totul in oala cu ciuperci , avand grija sa indepartam ceapa si lasam pe foc un sfert de ora, amestecand usor din cand in cand. Potrivim de sare si dam un praf de piper si servim cu mamaliguta...delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2010, 12:40
no bun; nu mai plec la vecina) vreau asta
la 13.11.2010, 12:41
Vai ce ma bucur... esti a mea deci...la masa
la 13.11.2010, 12:43
tu numa' ma amagesti asa ca astept sa-mi fiarba ardeii sa pap
ps. au carne, vrei?
la 13.11.2010, 12:46
Carne?...noooo noooo...n-ai sa vezi am aproape doi ani de cand nu mai servesc...LOL!!!!
la 13.11.2010, 16:44
ciulama O portie la mine, va rog!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking