Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa)

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
10 Oct 2010 | 27441 vizualizari
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa)

Nebunie nu alta

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champinion
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 400 ml smantana
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • apa
  • sare

Mod de preparare

Se topeste unt intr-o craticioara, se pune ceapa taiata marunt si se caleste 5 minute dupa care se pun ciupercile curatate si taiate ,se lasa sa se calesca 10 minute ,se condimenteaza cu sare ,piper si usturoi pisat .

Dupa ce s-au calit putin si ciupercile se pune 1 cana de apa si se mai lasa sa fiarba 10 minute dupa care se pune smantana cu faina amestecata ,se mai dau 2 clocote dupa care se pune patrunjel verde tocat si se stinge focul.

Pt mamaliguta se pune apa la fiert cu sare ,cand clocoteste se pune faina si se amesteca bine .

Se serveste ciulamaua cu mamaliguta calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa

Postat de vasimur

Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa

Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa: Curățarea peștelui:  Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2010, 19:32
daca a-ti papat praji "albinita" va dau si ciulama,merge perfect dupa praji
la 10.10.2010, 19:48
ce frumos ai aranjat totrevin cu furcile
la 10.10.2010, 20:28
foarte frumos arata. Merge o ciulama dupa praji.
la 10.10.2010, 20:29
la 10.10.2010, 20:30
Daaaaaaaa,nebuniiiiiiiiiie deci e de mine 5 furci

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking