Ingrediente
- Ingrediente Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei
- 500 gr. ciuperci proaspete chempignon
- 300 gr. piept de pui
- 300 gr. smantana
- 4 catei usturoi
- 2 linguri faina
- 2 cepe
- 1 leg. patrunjel (sau marar)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci.
Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie" , sare si piper. Acest amestec se rastoarna peste ciuperci si carne. Mai lasam sa fiarba 10-15 min. dupa care se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul (sau marar).
O alta mancare foarte gustoasa este si Ciulamaua de hribi sau Ciulamaua de pui cu dovlecel, o mancarica usoara si buna.
Pentru zilele de post, poti pregati reteta de Tocana de galbiori, pe care o poti servi cu mamaliguta calda.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|