Ciulama de ciuperci cu zucchini

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
18 Aug 2014 | 4598 vizualizari
Ciulama de ciuperci cu zucchini

o cina usoara si satioasa

Ingrediente

  • cca 400 gr. ciuperci
  • 2 cepe maricele
  • 1 zucchini tanar de cca 400gr.
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare, piper si usturoi granulat dupa gust
  • 1 lingura rasa boia dulce
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 lingura si jumatate amidon alimentar
  • 250 ml lapte rece
  • patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele (mai putin zucchini, pe care-l lasam cu coaja daca este tanar).

Jumatate din zucchini se trece prin robot impreuna cu ceapa si se caleste apoi in ulei la foc potrivit cca 10 minute.

Adaugam apoi ardeiul taiat fasii, restul de zucchini taiat cubulete,bobitele de mustar si ciupercile taiate in sferturi, punem cca 100 ml apa si lasam sa fiarba la foc domol pana se inmoaie legumele. Condimentam cu sare, piper si usturoi granulat.

Intr-un bol amestecam amidonul cu laptele, il adaugam peste legume si amestecam cca 10 minute, pana se leaga sosul. Punem boia dulce si patrunjel verde tocat si servim alaturi de mamaliguta proaspata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv tarta cu ton si cartofi

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu ton si cartofi

Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen....

Citeste continuarea

Placinte coapte pe piatra

Postat de Sim0naWorld

Placinte coapte pe piatra

Drojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2014, 22:02
foarte buna
la 18.08.2014, 22:05
Nu am incercat inca si cu zucchini
la 18.08.2014, 23:13
la 19.08.2014, 00:07
foarte buna
la 19.08.2014, 00:22
buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking