Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca

Postat de TAB1TA in Porc
18 Mar 2013 | 21539 vizualizari
Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca

Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca este o  mancare delicioasa pe placul intregii familii. Pentru reteta m-am inspirat de la Sidy. Multumesc Sidy.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca
  • 500 g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • putin delikat
  • 1 lingura faina
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca

Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie.

Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei.

Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade sosul propriu.

Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si apa doar cat sa le acopere si se asezoneaza dupa gust.

Se lasa pana cand se fierbe bine carnea.

Se amesteca 1 lingura de faina cu putina apa si cu 2 linguri de smantan, avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga si restul de smantana, se amesteca bine si se toarna peste carne prin sita.

Se lasa sa mai dea cateva clocote.

Se stinge focul si se presara patrunjel proaspat.

Se serveste langa mamaliguta si muraturi asortate. Recomandam si ciulama de dovlecei

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat. Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul,...

Citeste continuarea

Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

Postat de mihaelar63

Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde. Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase. Condimentati feliile de carne cu sare si chilli....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2013, 23:27
de porc nu am mai facut!arata foarte bine!
la 18.03.2013, 23:46
la 18.03.2013, 23:57
Multumesc! Da Bya, nici eu nu am mai auzit, dar pentru ca aveam carne de porc si pentru ca-mi place ciulamaua, le-am combinat. Noua ne-a placut f mult.
la 18.03.2013, 23:58
Multumesc Bia27
la 19.03.2013, 08:43

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking