Ingrediente
- 1 pui mare de 2,3 kg
- 1 ceapa
- boia dulce 1 lingurita
- ardei rosu 1/2
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
- smantana 400ml
- 2 linguri faina alba
- faina de malai
Mod de preparare
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei dupa care se pune boiaua dulce si carnea taiata bucatele.
Se lasa sa se caleasca carnea 5 minute dupa care se pun 2 cani de apa ,sare si bucatele de ardei rosu (da un gust grozav) piper si se lasa sa fiarba acoperita.
Cand carnea e fiarta se amesteca faina cu smantana se pune peste carne. Se mai da un clocot dupa care se stinge focul si se pune patrunjel verde peste ciulamaua de pui.
Pentru mamaliguta se pune apa la fiert cu sare ,cand fierbe se pune faina de malai se amesteca bine si se lasa sa fiarba 20 minute.
Mamaliguta se serveste cu ciulama de pui , cascaval ,branza.Nebunie nu alta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|