Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

Postat de madalinaneamu in Pui
5 Mar 2014 | 4850 vizualizari
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui dezosate sau un piept
  • 10 ciupercute mici
  • 1 morcov mic
  • o ceapa
  • telina
  • o cana faina
  • putin unt sau ulei
  • o cescuta lapte sau smantana
  • sare,piper
  • patrunjel

MAMALIGA 2 pers:

  • o lg unt sau ulei
  • 750 ml apa
  • 6 lg malai
  • sare

Mod de preparare

Punem la fiert 2L apa ,cand incepe sa clocoteasca punem carnea,sare si spumam bine,adaugam si legumele curatate si spalate taiate in 2.Lasam sa fiarba bine carnea impreuna cu legumele.

Dupa ce a fiert scoatem carnea,ciupercile, morcovul si le taiem mai mici.Apa in care au fiert o strecuram pt ciulama.

Intr-o cratita punem untul sau 3 lg de ulei ,lasam sa se incinga si adaugam faina.Amestecam bine si punem cu un polonic apa in care a fiert carnea ,cate un polonic si amestecam bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase,cam 13 15 polonice am pus.

Cand incepe sa se ingroasa ca o budinca punem sare,piper si adaugam carnea taiata marunt si ciupercile(eu am pus si morcovii taiati rondele).

Putem sa punem si o cescuta de lapte sau smantana pt o culoare mai deschisa.

Mai lasam cam 15 min sa fiarba bine dupa ce am pus carnea.

Se serveste cu mamaliguta.

Mamaliga:

Se pune pe foc apa cu putina sare,unt sau ulei.

Punem si 3 lg de malai in apa calda(nu trebuie sa clocoteasca pt ca o sa se formeze cocoloase).

Amestecam f bine cu telul cam 5-7 min pana incepe sa se ingroase,mai adaugam si restul de malai si amestecam bine.Lasam la fiarba cam 7 8 minute si cand incepe sa se desprinda singura dupa margini inseamna ca e gata.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci - Philips Multicooker

Postat de Dya

Ciulama de pui cu ciuperci - Philips Multicooker

Spalam bine carnea, in apa rece. O portionam si o punem la prajit, in cateva linguri cu ulei, alegand din MENU functia FRY pentru 40 de minute. Intre timp curatam ciupercile, le spalam si le lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2014, 17:09
imi place mult
la 05.03.2014, 17:18
Foarte buna ciulamaua cu mamaliguta!
la 05.03.2014, 19:12
la 05.03.2014, 19:20
la 05.03.2014, 19:42
Ciulamaua este o bunatate

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking