Ciuperci cremoase cu patrunjel si bucati crocante de paine

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2010 | 3443 vizualizari
Ciuperci cremoase cu patrunjel si bucati crocante de paine

Ingrediente

  • 200 gr paine de casa (veche de 1 zi), taiata cubuletePentru ciuperci
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 500 gr ciuperci salbatice, spalate si rupte in bucati mari
  • 3 fire de ceapa verde, tocate
  • 5 fire de usturoi, tocate
  • sare si piper negru, dupa gust
  • 1 buchetel proaspat de patrunjel, tocat
  • 175 gr smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Aseaza bucatelele de paine intr-o tava si da-le la copt 10-15 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante.
Intre timp, topeste untul intr-o cratita, pe foc potrivit.Dupa ce untul s-a topit, adauga uleiul de masline si amesteca.Adauga apoi ciupercile, ceapa verde, usturoiul, sare si piper negru si caleste-le 8-10 minute pana cand ciupercile s-au rumenit iar ceapa s-a inmuiat.

Adauga apoi patrunjelul tocat si smantana si lasa totul sa fiarba 1-2 minute. Ia cratita de pe foc, adauga coaja de lamaie, amesteca si mai adauga sare si piper negru daca doresti.
Imparte preparatul in farfurii, presara deasupra bucatelele de paine crocanta si serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cremoase cu patrunjel si bucati crocante de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

Postat de mirela0911

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea,...

Citeste continuarea

Trio mini quiche

Postat de Oana

Trio mini quiche

Se amesteca intr-un castron mozzarella rasa cu crema de branza, iaurtul, ouale, semintele de pin si faina. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa. Se imparte in trei parti egale....

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking