Ciuperci cu bambus

Postat de AndreeaJ in Mancaruri de post
16 Ian 2011 | 7796 vizualizari
Ciuperci cu bambus

Ingrediente

  • 3 bucati de bambus proaspete sau de la cutie
  • 8 ciuperci negre
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lingurite de ulei vegetal
  • 4 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.
 Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, si au un miros usor ciudat. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent!

Taiem bambusul in cubulete,scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo!

In wok incingem uleiul, punem la calit usturoiul tocat, lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate. Dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus, mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre.
Vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin.
Mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu. Il adaugam peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos.

Punem pe un platou sau pe o farfurie si savuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu bambus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu legume in stil chinezesc

Postat de Ksenya

Piept de rata cu legume in stil chinezesc

Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam...

Citeste continuarea

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Postat de panacris

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2011, 14:55
la 16.01.2011, 15:44
inteesanta...cred ca e buna
la 16.01.2011, 16:08
Arata foarte bine si cred ca e foarte bun,felicitari
la 16.01.2011, 21:34
Ah, ce ma bucur ca ai aparut pe aici! Si mie imi place mancarea chinezeasca.

Nu stiu de unde esti, ca nu ai scris in profil, dar poate am norocul si esti din Buc. De unde cumperi tu bambus?Ai gasit undeva bambus crud ca eu am vazut doar la conserva.
Te pup.
la 16.01.2011, 21:38
Minunat!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking