Ciuperci delicioase la cuptor

Postat de hcristiana in Aperitive / Garnituri
11 Noi 2012 | 6522 vizualizari
Ciuperci delicioase la cuptor

Am preluat (si prelucrat) reteta de la micul nostru poet-bucatar, mosuletulene, caruia ii multumesc pe aceasta cale!

Ingrediente

  • 10 ciuperci mai mari
  • salam picant/ șuncă
  • porumb la conservă
  • 150-200 g mozarella
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • măsline
  • gogoșari din conservă

Mod de preparare

  1. Se îndepărtează codițele ciupercilor. Se curăță ciupercile de pieliță și se spală, punându-se la scurs într-o strecurătoare mare.
  2. Se condimentează bine fiecare „pălărioară” cu sare, piper și usturoi granulat. 
  3. Apoi, se taie salamul/ șunca în cubulețe.
  4. Se dă mozarella pe răzătoare.
  5. Se bate bine oul și se amescă cu mozarella dată pe răzătoare, punându-se și puțină sare.
  6. Se ia câte o ciupercă și se pun ingredientele astfel: cubulețele de salam/șuncă și porumbul (astfel încât să fie umplută fiecare ciupercă). Deasupra se pune mozarella cu oul bătut, astfel încât să acopere toată ciuperca.
  7. Se pun ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pe nivelul 3 (de mijloc) și se lasă circa 10-15 minute, până când se face o pojghiță deasupra.
  9. Se scot din cuptor, se lasă puțin la răcit și se ornează cu măsline și gogoșari.

Eu am ales să servesc ciupercile cu cartofi pai. Se pot servi și ca aperitiv!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci delicioase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec aperitiv

Postat de Constelatialeu

Chec aperitiv

Pregatim carnea pentru tocat, taiem in bucatele mai mici. Curatam morcovul, ceapa, spalam leurda si pregatim masina pentru tocat. Trecem toate ingredientele prin masina de tocat, apoi potrivim de...

Citeste continuarea

Omleta in straturi

Postat de Dya

Omleta in straturi

Incepem prin a pregati doua omlete, cu cate 3 oua fiecare. Batem cele 3 oua spuma, impreuna cu sarea, mararul tocat si chili, le punem la copt intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 20:57
imi plac ciupercile!
la 11.11.2012, 21:41
Bine ai venit
la 12.11.2012, 13:23
la 13.11.2012, 16:51
Multumesc fetelor!
la 19.11.2012, 13:59

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking