Ciuperci delicioase la cuptor

Postat de hcristiana in Aperitive / Garnituri
11 Noi 2012 | 6524 vizualizari
Ciuperci delicioase la cuptor

Am preluat (si prelucrat) reteta de la micul nostru poet-bucatar, mosuletulene, caruia ii multumesc pe aceasta cale!

Ingrediente

  • 10 ciuperci mai mari
  • salam picant/ șuncă
  • porumb la conservă
  • 150-200 g mozarella
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • măsline
  • gogoșari din conservă

Mod de preparare

  1. Se îndepărtează codițele ciupercilor. Se curăță ciupercile de pieliță și se spală, punându-se la scurs într-o strecurătoare mare.
  2. Se condimentează bine fiecare „pălărioară” cu sare, piper și usturoi granulat. 
  3. Apoi, se taie salamul/ șunca în cubulețe.
  4. Se dă mozarella pe răzătoare.
  5. Se bate bine oul și se amescă cu mozarella dată pe răzătoare, punându-se și puțină sare.
  6. Se ia câte o ciupercă și se pun ingredientele astfel: cubulețele de salam/șuncă și porumbul (astfel încât să fie umplută fiecare ciupercă). Deasupra se pune mozarella cu oul bătut, astfel încât să acopere toată ciuperca.
  7. Se pun ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pe nivelul 3 (de mijloc) și se lasă circa 10-15 minute, până când se face o pojghiță deasupra.
  9. Se scot din cuptor, se lasă puțin la răcit și se ornează cu măsline și gogoșari.

Eu am ales să servesc ciupercile cu cartofi pai. Se pot servi și ca aperitiv!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci delicioase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt

Postat de simona72

Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt

Pt sufleu : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam faina cu praful de copt. Taiem avocado in doua, scoatem samburele, cu ajutorul unei lingurite...

Citeste continuarea

Sufleu de brinza cu legume

Postat de simona72

Sufleu de brinza cu legume

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat galbenurile,apoi 2 linguri smantina, iar la urma faina amestecata cu bicarbonatul, avind grija sa nu se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 20:57
imi plac ciupercile!
la 11.11.2012, 21:41
Bine ai venit
la 12.11.2012, 13:23
la 13.11.2012, 16:51
Multumesc fetelor!
la 19.11.2012, 13:59

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking