Ciuperci pane de post

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
17 Mar 2012 | 8870 vizualizari
Ciuperci pane de post

Ingrediente

  • 20 ciuperci proaspete (de preferabil mai micute daca gasiti)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • un praf de piper
  • 1 lingurita marar uscat
  • jumatate lingurita patrunjel uscat
  • faina alba
  • 1 canita ulei

Mod de preparare

Curatam ciupercile de pielita si le spalam,apoi le taiem pe jumatate(daca sunt micute le lasati intregi).
Intr-un bol punem apa minerala,apoi incepem sa turnam faina pana obtinem un aluat mai grosut decat la clatite(sa fie vreo 6-7 linguri cu varf).
Condimentam cu sare si piper,apoi cu patrunjelul si mararul uscat.
Amestecam bine compozitia pentru a incorpora toate ingredientele.

Uleiul il punem intr-o tigaie la incins.
Dam ciupercutele prin amestecul cu faina si le punem la prajit.

Le rumenim pe ambele parti si le scoatem pe o farfurie in care asezam niste servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le lasam sa se racoreasca apoi putem servi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pane de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini snitele de ciuperci (de post)

Postat de Ksenya

Mini snitele de ciuperci (de post)

Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant. Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare. Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina...

Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus pane

Postat de Bunica

Ciuperci pleurotus pane

Ciupercile curatate, spalate se pun la fiert in apa cu sare timp de 5 minute. Le  scoatem pe un prosop curat si le pune cat mai intinse. Cat se racesc ciupercile preparam apa cu faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2012, 20:34
Rocsi si eu vreaaaaaaaaaau,plaaaace tare,tare
la 17.03.2012, 20:36
place
la 17.03.2012, 20:40
as vrea si eu
la 17.03.2012, 20:51
bune.
la 17.03.2012, 20:58
vreau si eu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking