Ciuperci sote cu ficat prajit

Postat de Ela68 in Ficat
31 Oct 2012 | 5348 vizualizari
Ciuperci sote cu ficat prajit

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 2-3 fire ceapa verde ( iarna folosim ceapa uscata)
  • 2-3 fire usturoi verde, sau 2-3 catei
  • piper negru, sare
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5-6 linguri ulei masline sau 100 gr unt
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Spalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase.

Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc iute. Cand incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplsul de lichid, astfel incat sa nu asteptam sa se evapore singur, ciupercile devenind in felul acesta inchise la culoare .Adaugam apoi sarea,  ceapa si usturoiul taiate felii subtiri si mai lasam 3-4 minute pana se calesc.

Adaugam vinul, tocam mararul si patrunjelul si le adaugam impreuna cu piperul

Eventual mai potrivim de sare si lasam pana se evapora tot sucul.

Se pot servi si simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci sote cu ficat prajit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu cu ficatei

Postat de simona72

Sufleu cu ficatei

Punem untul si uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele si le lasam sa se caleasca putin. Ficateii ii taiem bucatele, ii adaugam in tigaie si ii lasam si pe ei sa se...

Citeste continuarea

Ficatei de curcan in sos de vin rosu

Postat de Sidy

Ficatei de curcan in sos de vin rosu

Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 17:13
la 31.10.2012, 17:24
Arata delicios imi place
la 31.10.2012, 17:30
bune
la 31.10.2012, 17:34
la 31.10.2012, 17:35
ce bine arata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking