Ingrediente
- 250 grame ciuperci proaspete, tăiate felii
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă roşie, tocată fin
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 150 ml supă de legume
- 1 lingură sos Worcestershire
- 3 linguri creme fraiche
- 200 grame orez
- 1 linguriţă mărar/ pătrunjel
Mod de preparare
Ceapa se sotează 5 minute în ulei. Apoi se adaugă usturoiul și sotează încă un minut. Se adaugă ciupercile, se gătesc la foc mare 5 minute amestecând continuu. Se adaugă sosul Worcestershire și supa.
Se fierbe 20 de minute, până când se îngroașă sosul.
Se ia de pe foc, se adauga creme fraiche și mărarul/ pătrunjelul și se amestecă până când ciupercile sunt acoperite de sos.
Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fiebere. Se așează din nou pe foc și se fierbe până când toată apa este absorbită.
Se servesc ciupercile împreună cu orezul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|