Ciuperci Vinoise

Postat de LUK in Mancaruri de legume
6 Ian 2011 | 3697 vizualizari
Ciuperci Vinoise

Vinoise..o Bucerdea Vinoasa "en francais".. care intamplator sau nu face parte din circuitul turistic "drumul vinului" ...de acolo sunt eu ca origine si bunica mea care pregatea astfel ciupercile..asa ca mi s-a parut o denumire interesanta...reteta e gustoasa indiferent de nume..va asigur

Ingrediente

  • o cutie mica de ciuperci(300-400gr)
  • 1 ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust

Mod de preparare

 Ciupercile se scurg de apa si se taie cubulete mici.Se mai scurg inca o data de apa.

Intr-o craticioara mai mica punem uleiul si rumenim cateii de usturoi taiati feliute(aveti grija sa nu se arda!).Dupa ce s-au rumenit putin ii scoatem afara din ulei si punem ciupercile in craticioara.Amestecam de cateva ori(un minut ..doua) apoi punem oul intreg si sarea.Amestecam 4-5 minute pana cand oul devine consistent(ca la omleta),adaugam patrunjelul tocat marunt,mai amestecam de cateva ori si gata...Se serveste calda cu patrunjel verde tocat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci Vinoise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Orez aromat cu dovleac

Postat de Ela68

Orez aromat cu dovleac

1.  Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm. 2.  Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam....

Citeste continuarea

Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Spalam ciupercile si le punem pe o sita sa se scurga. Punem untul intr-o tigaie, o transferam pe foc si cand untul s-a topit, dam drumul ciupercilor si le inabusim 2-3 minute. Ceapa verde o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2011, 23:56
ciuperci am venit dupa miros
la 07.01.2011, 00:05
stiu ca iti plac ciupercile..astea chiar au un miros imbietor...
la 07.01.2011, 00:11
la 07.01.2011, 00:30
si eu tot dupa miros am venit
la 07.01.2011, 00:43
Si mie imi plac mult de tot ciupercutele! Multumesc de reteta

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking