CIUPERCUTE PANE CU SOS

Postat de ionix in Aperitive / Garnituri
14 Sep 2009 | 6772 vizualizari
CIUPERCUTE PANE CU SOS

sosul este unul inventat de mine dar mi-a placut foarte mult.... asa ca... dau la sharuit :p hehehe enjoy!

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete (sa fie mai mari)
  • 3 oua
  • pesmet
  • faina
  • sare, chilli
  • ulei pentru prajit
pentru sos:
  • 250 ml iaurt
  • o ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 tuburi de branza topita (verdeata, smantana si cascaval)
  • o lamaie
  • o lingura faina
  • 1 galbenus de ou
  • o legatura de marar
  • cimbru
  • busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare

 

  • Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit.

 

Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat de pune faina si pesmet. Intre timp trebuie pus pe foc la incis un ceaun, sau o tigaie inalta, cu ulei de floarea soarelui (sa fie destul de mult ulei incins cat sa acopere ciupercile cand o sa fie introduse).

Se iau ciupercile una cate una si se trec mai intain prin faina, apoi prin ouale batute iar la sfarsit prin pesmet. 

Se pun in uleiul foarte bine incins si se lasa pana se rumenesc. Se scot intr-o tava pe care au fost asezate in prealabil niste prosoape de bucatarie, asta pentru a absoarbe surplusul de ulei.

 

 

  • Pentru sos:

 

Intr-o oala mai mica, se incinge uleiul de masline peste care se pune ceapa, taiata marunt marunt, si usturoiul, tocat foarte marunt. Se lasa pana se inmoaie un pic iar apoi se toarna iaurtul. Se pun cele 3 tuburi de branza topita si se invarte intruna pentru a nu se lipi de oala. 

In momentul in care branza topita este topita in iaurt se toarna zeama de la o lamaie .

  Galbenusul de ou se pune peste compozitie avand grija ca focul sa fie la minim. Se pune si lingura cu faina si se amesteca intruna pentru a nu se lipi.

La sfarsit se pune sare, piper, cimbru,  busuioc si marar proaspat, tocat marunt, dupa gust.

 

Din 2-3 frunze de varza confectionati un cosulet pe fiecare farfurie, turnati sosul si decorati cu frunze de marar sau patrunjel.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CIUPERCUTE PANE CU SOS" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob de iepure cu mousse de conopida

Postat de simona72

Drob de iepure cu mousse de conopida

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa...

Citeste continuarea

Placinta cu carne

Postat de simona72

Placinta cu carne

Aluatul se lasa la dezghetat. Carnea (eu am avut-o pregatita), se curata de pielite si se da prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Ceapa alba curatata si tocata marunt se pune la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2009, 14:44
Foarte bune ciupercile pane Interesant si sosul
la 14.09.2009, 16:18
hihihihi... primul meu comentariu... mersic mult de tot... pup
la 30.10.2009, 00:55
ce pofta am,interesanta prezentare!
la 30.10.2009, 07:11
nu prea ma pricep eu la "design culinar"
la 30.10.2009, 08:11
eu as zice ca te pricepi foarte dragut cosuletul

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking