Ingrediente
- 600 g cirese sau/si visine fara samburi
- 4 oua
- 170 ml lapte
- 150 g faina
- 150g zahar
- un praf de sare
- 2 linguri cu smantana
- esente de vanilie dupa gust
- 100 g unt pentru a unge forma
Mod de preparare
Dupa ce am spalat ciresele si/sau visinele, le lasam sa se scurga bine de apa, le scoatem samburii si le asezam uniform intr-o tava unsa cu unt. Separat, mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand acesta din urma s-a topit complet, adaugam faina cernuta, amestecand usor pana ce compozitia se omogenizeaza. Punem apoi si restul de ingrediente, compozitia obtinuta in final fiind asemenea celei pentru clatite. O turnam peste fructe si o dam la cuptor, incalzit in prealabil, pana ce trece testul scobitorii.
Presaram cele 2 linguri de zahar tos si o servim cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|