Ingrediente
- 2 oua
- 100 gr zahar brun
- 2 pliculete zahar vanilat
- 500 gr de cirese
- 75 gr amidon
- 75 gr pudra de migdale
- 100 ml lapte
- 300 gr frisca lichida
- putina sare
Mod de preparare
Ciresele se spala si se curata de codite si de samburi,(le-am taiat pe jumatate)apoi se presara putin zahar si se lasa deoparte.
Intr-un castron se amesteca bine ouale impreuna cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat pana se incorporeaza bine.Se adauga pudra de migdale care a fost putin rumenita in cuptor,apoi se adauga amidonul,laptele si frisca lichida.(trebuie sa fie o compozitie lichida ca de clatite)
Intr-o tava unsa cu unt se pun ciresele(ptr un clafoutis mai inalt se poate folosi o tava mai mica sau se poate dubla compozitia)(fara sucul care sa scurs din ele) si peste ele se toarna compozitia obtinuta.
Se da tava la cuptorul incins la 200°c,30-40 min pana cand se rumeneste frumos.
Se lasa la racit apoi se poate portiona.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|