Clatite aperitiv bicolore

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2013 | 5435 vizualizari
Clatite aperitiv bicolore

Daca vrei un aperitiv rapid, clatitele aperitiv sunt solutia ideala. Te uiti prin frigider ce ai , umpli clatitele, le gratinezi putin la cuptor si gata bunatatea... O salvare urgenta pentru cand ai musafiri ce se anunta ca vin pe ultima suta de metri.

Ingrediente

  • - pentru clatite:
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 500 ml apa minerala
  • sare
  • piper
  • 2 linguri spanac tocat
  • 1 lingura pasta de ardei
  • - pentru umplutura:
  • doua pulpe pui
  • 150 g ciuperci fierte si taiate
  • 3 fire ceapa verde
  • marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinat:
  • 200 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare

Mod de preparare

Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei.

Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul.

In tigaia non-aderenta pusa la incalzit pe aragaz, coacem clatitele, fara ulei si le tinem la cald.

Pentru umplutura, pulpele cu pielita indepartata si dezosate , le frigem la gratar , apoi le taiem marunt.

Ceapa verde curatata si taiata marunt, o sotam putin , adaugam ciupercile din conserva si carnea de pui.Condimentam si adaugam mararul verde si oul.Omogenizam si umplem clatitele cu aceasta compozitie.

Clatitele le montam int-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet.

Smantana o batem bine cu ouale , adugam sare si le rasturnam peste clatite. Radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina se rumeneste deasupra, cam 30-40 de minute.

Intre timp preparam sosul cu care vom servi clatitele.

Doua -trei linguri de ulei de masline il incalzim intr-o tigaie. Adaugam o lingurita rasa de oregano pe care o lasam sa-si dezvolte aroma in uleiul incalzit, cam 1 minut.

Amestecam uleiul cu 200 ml iaurt, sare piper si un catel de usturoi presat. Omogenizam.

Servim clatitele alaturi de acest sos caldut.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv bicolore" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu branzeturi

Postat de Constelatialeu

Placinta cu branzeturi

Lasam sa se dezghete aluatul foitaj. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava. Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

Postat de reisnaor_2006

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 20.04.2013, 09:16
,
la 20.04.2013, 09:42
Venim la clatite cu umplutura bicolora
la 20.04.2013, 09:49
la 20.04.2013, 09:59
la 20.04.2013, 10:15

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking