Clatite cu crema si sos de mure

Postat de bitza in Prajituri
5 Mai 2010 | 3680 vizualizari
Clatite cu crema si sos de mure

Ingrediente

clatite:

  • 300 ml lapte
  • 350 ml apa minerala
  • 2 oua
  • aprox.500g faina
  • 120 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • arome
  • crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 4 lg amidon(40 g)
  • esenta de vanilie
  • sos de mure

Mod de preparare

clatite:Faina se amesteca cu laptele caldut,apoi se adauga apa minerala,galbenusurile,zaharul,uleiul,aromele,se amesteca pana obtinem un aluat mai gros.Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei,amestecand incet cu o spatula.Daca aluatul este prea gros mai adaugati apa/lapte.Se unge o tigaie cu ulei se pune cate un polonic din compozitia de clatite si se rumeneste pe ambele parti.

crema:
 Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu amidonul pana incorporam tot amidonul.Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon,amestecand incontinuu.compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc,amestecand incontinuu.Cand incepe sa se ingroase dam focul incet si mai amestecam un minut.Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie alimentara(folia sa ia contact cu crema pentru a nu se forma crusta)

ASAMBLARE:Fiecare clatita se umple cu o lingura de crema si cateva picaturi de sos,se ruleaza si se taie in trei pt a forma niste mini rulouri.Mie mi-a ajuns crema pt toate clatitele.Decoram cu sos de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema si sos de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu banane si caramel

Postat de andaoana

Clatite cu banane si caramel

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere. Omogenizam si continuam...

Citeste continuarea

Desert brownies cu Nutella

Postat de caroline

Desert brownies cu Nutella

In primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol, punem untul impreuna cu Nutella si amestecam bine. Intr-un alt bol punem zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2010, 23:06
asta cu mure,cealalta cu capsunice-mi faceti voi la ora asta?
la 05.05.2010, 23:10
super ,super bune ,mai ai?
la 06.05.2010, 07:45
la 06.05.2010, 08:32
deci, tu vr sa ne luam lumea in cap?!eu mor de pofta aici, nu am faina in casa ca as face si eu, pana cumpar eu faina, paseaza-mi si mie cateva
la 06.05.2010, 09:23
pusikmea,tu o bucatareasa cum sa nu ai faina in casa?!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking