Clatite pufoase reteta cu bacon si ciuperci

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
13 Aug 2012 | 9571 vizualizari
Clatite pufoase reteta cu bacon si ciuperci

Clatite pufoase reteta Mi se cere pentru micul dejun(care de multe ori e pe la pranz pentru unii membri ai familiei), ceva mai copios si m-am gandit sa combin ouale cu ciupercile si baconu altfel.

Ingrediente

  • Clatite pufoase reteta
  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 200 mL lapte
  • faina
  • sare
  • putin praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 bucata bacon
  • 1 cutie conserva de ciuperci(350g)
  • 1 ceapa
  • patrunjel tocat
  • piper
  • Pesmet

Mod de preparare

Clatite pufoase reteta

Am inceput cu umplutura:baconul l-am taiat cubulete, ciupercile le-am scurs si le-am tocat mai marunt, apoi am tocat ceapa si am pus-o la inabusit in ulei si putina apa.

Cand s-a patruns ceapa am adaugat baconul, apoi ciupercile. Am acoperit si le-am lasat la prajit cateva minute(cam 10), apoi am condimentat, am pus patrunjel tocat si le-am pus intr-o sita la scurs.

Pentru clatite, am batut ouale cu putina sare, am pus laptele si faina cu praful de copt. 

Am incins tigaia teflonata apoi am prajit pe ambele parti. Au iesit 8 clatite pufoase. Am mai oprit putin din compozitia de clatite pentu partea finala.

Dupa ce s-a scurs surplusul de ulei de la bacon si ciuperci am intins cate 3 linguri din acestea pe clatite, am rulat introducand putin marginile in interior, am trecut prin compozitia oprita de la clatite, apoi prin pesmet si am prajit intorcand pe toate partile.

Am servit fiecare membru al familiei cu cate doua clatite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Omleta din ou de strut

Postat de panacris

Omleta din ou de strut

  Cei doi Zmei din dotare pregătesc bormașina pentru strapungerea oului de struț, asta că eu am nevoie de coajă lui, ca să-l pot încondeia ;) Dacă nu aveți răbdare și...

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de mirela0911

Aperitiv oua umplute

Se sparg ouale si se curata de coaja cu grija. Se taie fieare ou in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot galbenusurile astfel incat sa nu se rupa. Intr-un bol se amesteca bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2012, 10:27
pune-mi si mie 2 la pachet
la 13.08.2012, 10:27
sa-mi lasi adresa
la 13.08.2012, 10:28
imediat
la 13.08.2012, 10:29
la 13.08.2012, 10:32
Ai gatit in week-end?

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking