Clatite "Rococo"

Postat de adasev12 in Dulciuri
7 Oct 2010 | 6384 vizualizari
Clatite "Rococo"

aveam pofta de clatite, dar vroiam ceva divers...sa le fac altfel...sa arate diferit...si sa fie si smecheroase...deci, am trecut la improvizat...le-am zis Rococo dupa stilul cu acelasi nume, in care se regasesc o increngatura de forme ...de toate felurile...asa ca si clatitele mele...ihhhhhhi!!!

Ingrediente

  • pt clatite:
  • 2 oua,
  • un iaurt de cirese,
  • o cana de apa minerala,
  • faina, aprox 300 g,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • scortisoara,
  • o jum. l-ita de bicarbonat stins cu apa minerala,
  • putin praf de copt pt dulciuri,
  • 2lg zahar,
  • un praf de sare
  • crema pt umplut:
  • 1 ou,
  • 100 g mascarpone,
  • 50 g unt,
  • 50 g zahar pudra,
  • 100 ml frisca ,
  • vanilie, esenta de vanilie
  • dulceata de smochine
  • dulceata de gutui
  • sos de ciocolata
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

intai am facut aluatul pt clatite mixand toate ingredientele impreuna ffff bine. consistenat clatitelor o face fiecare cum vrea...apoi am lasat-o jumatae d eora la cald sa se odihneasca.

am facut o crema cu ce am gasit prin frigider astfel: am frecat un galbenus cu zaharul spuma, am adaugat apoi untul si am mai frecat pana s-au omogenizat frumos, apoi am pus mascarpone. am batut spuma albusul cu o lg d ezahar si l-am adaugat in crema. apoi am batut frisca, 200 ml, jumatate am pus-o in ctrema , restul a ramas pt ornat. am pus si esenta de vaniulie si vanilia, si am dat crema la rece pana a stat aluatul.

sosul de ciocolata l-am facut dintr-o ciocolata topita imreuna cu un cubulet de margarina si aprox. 50 ml lapte.( am lasat la foc mic pana au inceput sa fiarba, apoi am dat la rece)

am copt clatitele si le-am impaturit in mai multe combinatii: pe unele le-am taiat triunghiuri si le-am umplut cu crema o parte, altele cu dulceata de smochine si altele cu dulceata de gutui. deasupra am pus sos de ciocolata si frisca. amfacut si clatite rulate simple, glazurate cu ciocolata si date cu frisca.

P.S. mai am aluat si pe maine...poate imi vinein minte si alte ciudatenii...hahaha!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite "Rococo"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinte cu mere, smochine si nuci

Postat de xana

Desert placinte cu mere, smochine si nuci

Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4. Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin...

Citeste continuarea

Strudel cu cirese

Postat de vio_dreams

Strudel cu cirese

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si amidonul. Le dam in cateva clocote mestecand continuu pana cand compozitia devine ca o budinca. Lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2010, 23:55
la 08.10.2010, 00:04
si eu vreau....
la 08.10.2010, 00:24
la 08.10.2010, 00:27
super 5 f vreau o portie
la 08.10.2010, 00:28
neaparat trebuie sa fac si eu clatite zilele astea

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking