Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei

Postat de FlaviaD in Aperitive / Garnituri
7 Aug 2013 | 3397 vizualizari
Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei

Fiindca ma tot gandeam ce ar merge la micul dejun, dar sa fie si satios si sanatos, mi-a venit ideea sa fac clatite. Insa nu clatite pentru desert, ci ceva mai potrivit unei mese in toata regula. Asa am ajuns sa fac clatite umplute cu ciuperci si dovlecei.

Ingrediente

  • 500 g faina (mix de faina de secara, faina neagra si faina de tarate de grau)
  • condimente pentru clatite (sare, piper alb si oregano)
  • 500 g ciuperci Champignon
  • 2 dovleci mari
  • condimente pentru umplutura (sare, chilli, busuioc, maghiran, piper alb)
  • 2 oua
  • apa
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru compozitia de ca perfeclatite am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si faina de secara. Ambele sunt nutritive, deci alegerea erta pentru micul dejun. Ca sa obtin compozitia pentru clatite am amestecat fainurile cu apa si oua, sare, piper alb si oregano. Daca doriti, pentru fragezime se poate adauga iaurt, insa faina de tarate de grau le face suficient de pufoase. Eu n-am simtit nevoia sa mai pun.

Cand compozitia a fost bine omogenizata ca sa nu ramana cocoloase, m-am pus pe copt clatitele in tigaie. Mi-a luat ceva vreme si am obtinut o cantitate impresionanta de clatite, drept pentru care am mai facut o umplutura, alta fata de dovlecei cu ciuperci, dar despre asta va voi vorbi cu alta ocazie.

 Deci dupa ce am cladit muntele asta de clatite, m-am apucat sa fac si compozitia de umplutura.

Am avut nevoie de 500 g de ciuperci Champignon, insa pentru compozitie am folosit doar 400 g. De restul vom avea nevoie mai tarziu. Am incins doua lingurite de ulei in tigaie si am pus la perpelit ciupercile taiate felii impreuna cu dovleceii taiati cubulete. Le-am lasat pe foc pana ce si-au redus volumul cu aproape jumatate, timp in care am mai amestecat cu lingura in tigaie sa nu se prinda. Cand au fost gata, am adaugat si condimente, adica busuioc, maghiran, piper alb, sare si chilli.

Cu aceasta compozitie am umplut doar jumatate din clatite (de restul v-am spus ca va voi vorbi alta data).

Dupa cum am mentionat mai sus am folosit doar 400 de grame de ciuperci pentru umplutura. Ciupercile care mi-au ramas le-am pregatit separat intr-o alta tigaie cu capac in care am pus putin ulei si am asezat cipuercile intregi, dar fara piciorus. Deasupra am asezat capacul tigaii si am lasat totul la foc mic pana ce a inceput sa se simta miros de ciuperci prajite – va trebui totusi sa miscati tigaia din cand in cand ca sa se faca uniform ciupercutele.

Cand au fost gata le-am condimentat cu sare si chilli si le-am asezat pe platoul cu clatitele. Deasupra am presarat niste patrunjel proaspat. Si ca de obicei ma gasiti pe www.gatituleojoaca.net :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branza telemea

Postat de MotanLaOale

Aperitiv tarta cu branza telemea

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Clatite cu sunca si ciuperci

Postat de diaconta

Clatite cu sunca si ciuperci

Am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat laptele, apa mineral, faina si uleiul. La final mararul verde tocat. Am copt 4 clatite în tigaia grill de 30x30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2013, 14:07
foarte bunnnn
la 07.08.2013, 14:14
la 07.08.2013, 14:26
Bune
la 07.08.2013, 16:28
la 07.08.2013, 16:56
super

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking