Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei

Postat de FlaviaD in Aperitive / Garnituri
7 Aug 2013 | 3406 vizualizari
Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei

Fiindca ma tot gandeam ce ar merge la micul dejun, dar sa fie si satios si sanatos, mi-a venit ideea sa fac clatite. Insa nu clatite pentru desert, ci ceva mai potrivit unei mese in toata regula. Asa am ajuns sa fac clatite umplute cu ciuperci si dovlecei.

Ingrediente

  • 500 g faina (mix de faina de secara, faina neagra si faina de tarate de grau)
  • condimente pentru clatite (sare, piper alb si oregano)
  • 500 g ciuperci Champignon
  • 2 dovleci mari
  • condimente pentru umplutura (sare, chilli, busuioc, maghiran, piper alb)
  • 2 oua
  • apa
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru compozitia de ca perfeclatite am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si faina de secara. Ambele sunt nutritive, deci alegerea erta pentru micul dejun. Ca sa obtin compozitia pentru clatite am amestecat fainurile cu apa si oua, sare, piper alb si oregano. Daca doriti, pentru fragezime se poate adauga iaurt, insa faina de tarate de grau le face suficient de pufoase. Eu n-am simtit nevoia sa mai pun.

Cand compozitia a fost bine omogenizata ca sa nu ramana cocoloase, m-am pus pe copt clatitele in tigaie. Mi-a luat ceva vreme si am obtinut o cantitate impresionanta de clatite, drept pentru care am mai facut o umplutura, alta fata de dovlecei cu ciuperci, dar despre asta va voi vorbi cu alta ocazie.

 Deci dupa ce am cladit muntele asta de clatite, m-am apucat sa fac si compozitia de umplutura.

Am avut nevoie de 500 g de ciuperci Champignon, insa pentru compozitie am folosit doar 400 g. De restul vom avea nevoie mai tarziu. Am incins doua lingurite de ulei in tigaie si am pus la perpelit ciupercile taiate felii impreuna cu dovleceii taiati cubulete. Le-am lasat pe foc pana ce si-au redus volumul cu aproape jumatate, timp in care am mai amestecat cu lingura in tigaie sa nu se prinda. Cand au fost gata, am adaugat si condimente, adica busuioc, maghiran, piper alb, sare si chilli.

Cu aceasta compozitie am umplut doar jumatate din clatite (de restul v-am spus ca va voi vorbi alta data).

Dupa cum am mentionat mai sus am folosit doar 400 de grame de ciuperci pentru umplutura. Ciupercile care mi-au ramas le-am pregatit separat intr-o alta tigaie cu capac in care am pus putin ulei si am asezat cipuercile intregi, dar fara piciorus. Deasupra am asezat capacul tigaii si am lasat totul la foc mic pana ce a inceput sa se simta miros de ciuperci prajite – va trebui totusi sa miscati tigaia din cand in cand ca sa se faca uniform ciupercutele.

Cand au fost gata le-am condimentat cu sare si chilli si le-am asezat pe platoul cu clatitele. Deasupra am presarat niste patrunjel proaspat. Si ca de obicei ma gasiti pe www.gatituleojoaca.net :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crochete de dovlecei cu somon afumat

Postat de merisor67

Crochete de dovlecei cu somon afumat

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun...

Citeste continuarea

Orez cu legume - Philips Multicooker

Postat de Dya

Orez cu legume - Philips Multicooker

Tocam legumele. le asezam in vasul multicooker-ului si le calim in 2-3 linguri cu ulei, alegand din MENU programul FRY pentru 10 minute. Condimentam apoi dupa gust, adaugam orezul spalat in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2013, 14:07
foarte bunnnn
la 07.08.2013, 14:14
la 07.08.2013, 14:26
Bune
la 07.08.2013, 16:28
la 07.08.2013, 16:56
super

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking