Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

Postat de Sidy in Dulciuri
25 Ian 2012 | 6274 vizualizari
Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

Poate nu are sa va vina sa credeti , dar reteta am primit-o prin mail din Elvetia de la prietena mea Cristina. Iar cand am ajuns la finalul retetei am dat de acest filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=OZ7iWZ2Auyc Lasati sa ruleze vreo 3 minute si apoi veti vedea reteta. Facand aceste clatite va veti incanta papilele gustative desi aveti un pic de munca.Dar nu veti regreta...Cu putine modificari , a iesit aceasta bunatate. Multumesc pentru reteta Laura L si Cristina S. LIA mi-a spus ca ieri a facut si ea, asa ca urmeaza si bunatatea ei...

Ingrediente

  • 16 clatite
  • 700 g branza de vaci
  • 10 oua
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingutita esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 ml smantana
  • 450 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom
  • 30 g unt

Mod de preparare

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala.

Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate.

Celelalte  8 oua le spargem si separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le mixam bine cu un zahar vanilat Bourbon, 150 g zahar si smantana.

Umplem calatitele cu cate o lingura de branza si le impaturam ca pe sarmale.Asezam clatitele in vase yenna unse cu unt.Peste clatite punem cateva bucatele de unt.

Crema din galbenusuri o turnam peste clatite si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 10-15 minute pina cand crema de vanilie se intareste pe margini.

Scoatem clatitele din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta astfel: albusurile le batem bine cu un praf de sare; adaugam apoi restul de zahar si mixam din nou pina se intaresc bine albusurile.

Dam din nou la cuptor bezeaua pina cand aceasta se caramelizeaza.

Se servesc asa calde, cate doua bucati de persoana.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu fructe de padure

Postat de Oana

Chec cu fructe de padure

Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare. Adaugati apoi zaharul treptat pana obtineti o bezea tare. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi...

Citeste continuarea

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Postat de Bucataras

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant: Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2012, 09:15
pfoai, astea-s preferatele mele! E desertul meu preferat.
Iti inchipui ce pofta mi-ai facut?
la 25.01.2012, 09:17
O sa-mi aduc aminte si de varianta ta,ca are mai putine calorii
la 25.01.2012, 09:21
Si mie mi-ai facut pofta... Si n-am nici un chef sa coc clatite.
la 25.01.2012, 09:38
yammy
la 25.01.2012, 09:54
un desert delicios.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking