Clementina

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Ian 2013 | 21622 vizualizari
Clementina

Azi este Sf.Clement,deci si ziua mea onomastica,asa ca mi-am zis sa fac ceva,cu ocazia asta.Eu zic ca mi-a iesit,acum ramane sa apreciati.

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic creme ole cacao

Crema alba

  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml frisca lichida hulala
  • 2 linguri smantana groasa
  • 200 ml frisca hulala batuta bine
  • 10 g gelatina

Crema maro

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • 200 ml frisca hulala batuta bine

Glazura

  • ciocolata neagra Dr.Oetker

Jeleu de mure

  • 200 g mure
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se da la cuptor cca 35 min.Se lasa la racit.

Crema alba:

Ciocolata se rupe in bucatele se adauga frisca lichida,smantana groasa si zaharul,pe baie de abur pana se topeste ciocolata,se da de pe foc se incorporeaza cele 2 galbenusuri si se mai da la foc cateva min,pana se ingroasa.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece si se adauga in crema alba,dupa ce am lasat-o 10 min sa se mai racoreasca.Acest amestec se omogenizeaza cu mascarpone si se da la congelator cca 30 min.Se scoate de la congelator si se amesteca cu frisca batuta bine.Se toarna peste blatul racit,pe care l-am pus din nou in tava.Se da la rece cca 2-3 ore

Crema maro:

Ciocolata se rupe bucatele se adauga frisca lichida,pe baie de abur pana se topeste ciocolata.Se da la rece cca 15 min si apoi se mixeaza bine,se adauga frisca batuta bine,amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.

Jeleul de mure

Murele se paseaza sau se pun in blender,eu le-am pasat,se adauga apa si zaharul si se fierb,la final se adauga amidonul.Se lasa un pic la rece .

Peste crema alba adaugam jeleul si deasupra crema maro si lasam la rece 3 ore.Se portioneaza cu un cutit umed.Deasupra se toarna glazura de ciocolata

Sper sa nu fi omis ceva.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clementina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta prajitura Simi

Postat de Constelatialeu

Reteta prajitura Simi

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Desert tort cu ciocolata si portocale

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2013, 18:55
delicioasa
la 23.01.2013, 19:02
buna
la 23.01.2013, 19:08
deci atunci la multi ani
la 23.01.2013, 19:14
ca sa apreciem trebuie sa si gustam
la 23.01.2013, 19:17
buna buna si frumoasa

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking