Ingrediente
- Pentru coaste aveți nevoie de :
- coaste cu carne, afumate câte vă lasă inima să cumpărați
- apă
- vas Quadra Zepter( dar sunt convinsă că se fac la bine și la cuptor)
- Pentru ciuperci:
- 6 ciuperci cu pălăria mare
- 1 gogoșar
- 1 ardei
- ceapă verde
- sare , piper
- unt , cașcaval
- Si cartofi noi vreo 6 buc.
Mod de preparare
1. Pregătirea coastelor este extraordinar de simplă. Coastele se spală puțin dacă considerați că sunt prea sărate. Nu le condimentați dvs. căci au destulă sare și condimente! Se taie în bucăți , aşa cum doriți .Se așează în vasul zepter și se acoperă cu apă atât cât permite vasul . Se pune capacul și se lasă cam 1 oră până scade toată apa. Timpul de gătire este diferit în funcție de cât sunt de proaspete și de ce metodă a-ți folosit pentru a le găti.
Verificați din când în când cum arată și dacă vi se par ok le luați de pe foc. Carnea ar trebui să se desprindă de pe oase .( să nu le lăsați să se usuce)
2. Se curăță ciupercile . Într-o tigaie se călesc puțin în unt: codițele ciupercilor tăiate mărunt, cu restul legumelor mărunțite( ardei, gogoșar ,ceapă) sare și piper. Umpleți fiecare ciupercă cu acest amestec. Apoi așezați ciupercile în tava pentru cuptor cu puțin unt și cașcaval deasupra .În tavă adăugați apă și ulei de struguri. Se dau la cuptor până sunt gata, vreo 30 min. Nu uitați de ele în cuptor, verificați după 10-15 minute dacă nu cumva sunt deja făcute.
3. In tot acest timp puneți la cuptor și cartofii noi , spălați bine , înțepați cu furculița și înveliți în folie de Al.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|