Tocanita de cartofi cu coaste si carnat

Postat de delia64 in Porc
7 Apr 2014 | 3565 vizualizari
Tocanita de cartofi cu coaste si carnat

Mai nou gatesc in functie de pofta Danutei , asa ca am gatit aceasta tocanita , am fost tare laudata de nora mea .

Ingrediente

  • 200 gr. carnat afumat
  • 800 gr. coaste afumate
  • 4-5 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg. cartofi
  • 3 linguri ketchup de casa
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem carnatul  bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea.

Mai punem o cana de apa si lasam sa fiarba din nou pana cand scade apa si sfaraie grasimea scursa din carnat si coaste .

Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt , le punem peste coaste in cratita si amesrecam.

Cand ceapa devine sticloasa adaugam boiaua de ardei si ketchupul  si turnam 4 cani de apa , lasam la fiert amestecand din cand in cand .

Intre timp curatam cartofii  ii taiem felii si -i punem peste carne in cratita  , amestecam si punem apa cat sa treaca peste cartofi , punem capacul si lasam la fiert  pana cand incep sa se sfarme cartofii , presaram patrunjel verde  condimentam cu sare si piper dupa gust  si tocanita este gata .

Se serveste cu ardei copti sau muratura si paine proaspata cine doreste .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu coaste si carnat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

Postat de Sylvia

Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

  Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra

Postat de MotanLaOale

Sarmale in foi de varza acra

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 17:52
foarte buna!
la 07.04.2014, 18:00
Imi place tocanita! Nora sigur era sincera in aprecieri!
la 07.04.2014, 18:01
Buna tare
la 07.04.2014, 18:02
Sigur ca i-a placut nurorii, cum sa nu-i placa?
la 07.04.2014, 18:14

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking