Tocanita de cartofi cu coaste si carnat

Postat de delia64 in Porc
7 Apr 2014 | 3594 vizualizari
Tocanita de cartofi cu coaste si carnat

Mai nou gatesc in functie de pofta Danutei , asa ca am gatit aceasta tocanita , am fost tare laudata de nora mea .

Ingrediente

  • 200 gr. carnat afumat
  • 800 gr. coaste afumate
  • 4-5 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg. cartofi
  • 3 linguri ketchup de casa
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem carnatul  bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea.

Mai punem o cana de apa si lasam sa fiarba din nou pana cand scade apa si sfaraie grasimea scursa din carnat si coaste .

Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt , le punem peste coaste in cratita si amesrecam.

Cand ceapa devine sticloasa adaugam boiaua de ardei si ketchupul  si turnam 4 cani de apa , lasam la fiert amestecand din cand in cand .

Intre timp curatam cartofii  ii taiem felii si -i punem peste carne in cratita  , amestecam si punem apa cat sa treaca peste cartofi , punem capacul si lasam la fiert  pana cand incep sa se sfarme cartofii , presaram patrunjel verde  condimentam cu sare si piper dupa gust  si tocanita este gata .

Se serveste cu ardei copti sau muratura si paine proaspata cine doreste .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu coaste si carnat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschi de porc cu busuioc la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Muschi de porc cu busuioc la cuptor

Carnea se unge cu ulei de masline pe ambele parti,se condimenteaza si se pun frunze de busuioc,se pune intr-o punga,se leaga si se da la frigider pentru 24 ore. Muschiul de porc se pune intr-o...

Citeste continuarea

Unghii de porc a la gheorgheni

Postat de Ksenya

Unghii de porc a la  gheorgheni

Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere.  Intr-un castron mai adanc ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 17:52
foarte buna!
la 07.04.2014, 18:00
Imi place tocanita! Nora sigur era sincera in aprecieri!
la 07.04.2014, 18:01
Buna tare
la 07.04.2014, 18:02
Sigur ca i-a placut nurorii, cum sa nu-i placa?
la 07.04.2014, 18:14

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking