Tocanita de cartofi cu coaste si carnat

Postat de delia64 in Porc
7 Apr 2014 | 3593 vizualizari
Tocanita de cartofi cu coaste si carnat

Mai nou gatesc in functie de pofta Danutei , asa ca am gatit aceasta tocanita , am fost tare laudata de nora mea .

Ingrediente

  • 200 gr. carnat afumat
  • 800 gr. coaste afumate
  • 4-5 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg. cartofi
  • 3 linguri ketchup de casa
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem carnatul  bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea.

Mai punem o cana de apa si lasam sa fiarba din nou pana cand scade apa si sfaraie grasimea scursa din carnat si coaste .

Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt , le punem peste coaste in cratita si amesrecam.

Cand ceapa devine sticloasa adaugam boiaua de ardei si ketchupul  si turnam 4 cani de apa , lasam la fiert amestecand din cand in cand .

Intre timp curatam cartofii  ii taiem felii si -i punem peste carne in cratita  , amestecam si punem apa cat sa treaca peste cartofi , punem capacul si lasam la fiert  pana cand incep sa se sfarme cartofii , presaram patrunjel verde  condimentam cu sare si piper dupa gust  si tocanita este gata .

Se serveste cu ardei copti sau muratura si paine proaspata cine doreste .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu coaste si carnat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate

Postat de merisor67

Mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate

Curatam ciupercile de pelicula protectoare, le rupem coditlele si le spalam bine. Le lasam intr-o sita la scurs. Feliem specialitatile de porc si le punem la rumenit in ulei incins,...

Citeste continuarea

Friptura de porc cu praz si ardei copt

Postat de aliliana

Friptura de porc cu praz si ardei copt

Carnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute.  Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 07.04.2014, 17:52
foarte buna!
la 07.04.2014, 18:00
Imi place tocanita! Nora sigur era sincera in aprecieri!
la 07.04.2014, 18:01
Buna tare
la 07.04.2014, 18:02
Sigur ca i-a placut nurorii, cum sa nu-i placa?
la 07.04.2014, 18:14

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking