Cochilii cu lapte si aroma de lamaie

Postat de Patricia_Iordache_79 in Paste
4 Apr 2013 | 4441 vizualizari
Cochilii cu lapte si aroma de lamaie

Acest preparat, desi este extrem de simplu, il savuram cu placere atat eu cat si baiatelul si sotul. Ce este in plus fata de reteta clasica? Lamaia. Daca veti incerca, veti vedea ca este grozava combinatia! Este usor de facut si extrem de racoritor.

Ingrediente

  • 400 gr. cochilii;
  • 2 l apa fiarta;
  • 600 ml lapte;
  • 4 linguri cu varf de zahar;
  • 1 ml esenta de lamaie Dr. Oetker (adica 1/2 de fiola);
  • o lamaie medie (coaja rasa pe razatoare mica);
  • putina sare (pentru apa in care fierb pastele)

Mod de preparare

Se pun cei 2 l de apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga sare, se amesteca si se pun cochiliile. Amestecam si lasam sa fiarba cat timp este indicat pe pachet. In cazul meu, 7 minute.

Scurgem de apa, punem din nou vasul cu cochilii pe foc, adaugam laptele rece, cele 4 linguri de zahar, coaja de lamaie si amestecam usor cat sa se topeasca zaharul.

Lasam pe foc pana incepe sa fiarba, oprim focul, adaugam esenta de lamaie, amestecam si punem la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii cu lapte si aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de paste cu ton

Postat de caroline

Salata de paste cu ton

Dovleceii taiati in doua si apoi rondele ii punem la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie calim usturoiul, adaugam patrunjelul...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu perisoare in sos de rosii

Postat de gurita_ta2005

Tagliatelle cu perisoare in sos de rosii

Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata cat mai marunt,orezul,sare piper,se formeaza bilute se trec prin faina si se pun pe o farfurie.Se acopera cu folie si se lasa in frigider 2-3 ore(eu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 09:06
Pff Patricia ce pofta mi-ai facut
la 04.04.2013, 09:06
Eu am acum, la micul dejun, ramase de aseara! Abia astept sa mananc
la 04.04.2013, 09:15
De o saptamana tot vreau sa-mi fac niste taitei cu lapte si nu ajung. Acum m-am hotarat!
la 04.04.2013, 09:19
Mmmmmmmmm ce bun
la 04.04.2013, 09:22

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking