Cochilii cu lapte si aroma de lamaie

Postat de Patricia_Iordache_79 in Paste
4 Apr 2013 | 4450 vizualizari
Cochilii cu lapte si aroma de lamaie

Acest preparat, desi este extrem de simplu, il savuram cu placere atat eu cat si baiatelul si sotul. Ce este in plus fata de reteta clasica? Lamaia. Daca veti incerca, veti vedea ca este grozava combinatia! Este usor de facut si extrem de racoritor.

Ingrediente

  • 400 gr. cochilii;
  • 2 l apa fiarta;
  • 600 ml lapte;
  • 4 linguri cu varf de zahar;
  • 1 ml esenta de lamaie Dr. Oetker (adica 1/2 de fiola);
  • o lamaie medie (coaja rasa pe razatoare mica);
  • putina sare (pentru apa in care fierb pastele)

Mod de preparare

Se pun cei 2 l de apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga sare, se amesteca si se pun cochiliile. Amestecam si lasam sa fiarba cat timp este indicat pe pachet. In cazul meu, 7 minute.

Scurgem de apa, punem din nou vasul cu cochilii pe foc, adaugam laptele rece, cele 4 linguri de zahar, coaja de lamaie si amestecam usor cat sa se topeasca zaharul.

Lasam pe foc pana incepe sa fiarba, oprim focul, adaugam esenta de lamaie, amestecam si punem la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii cu lapte si aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tagliatelle cu ciuperci si sos alb

Postat de Pungasa_Rogue

Tagliatelle cu ciuperci si sos alb

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera oala cu un capac. Ciupercile...

Citeste continuarea

Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

Postat de caroline

Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sarea si pastele.Le fierbem pentru 8 minute,sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 09:06
Pff Patricia ce pofta mi-ai facut
la 04.04.2013, 09:06
Eu am acum, la micul dejun, ramase de aseara! Abia astept sa mananc
la 04.04.2013, 09:15
De o saptamana tot vreau sa-mi fac niste taitei cu lapte si nu ajung. Acum m-am hotarat!
la 04.04.2013, 09:19
Mmmmmmmmm ce bun
la 04.04.2013, 09:22

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking