Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste

Postat de divainbucatarie in Dulciuri
5 Apr 2011 | 5355 vizualizari
Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 110 g zahar tos
  • 200 ml lapte caldut,
  • 115 g unt topit,
  • 25 g drojdie,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 praf de sare,
  • 1 ou pentru uns,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • Pentru umplutura:
  • 160 g nuca macinta,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 200 g ciocolata topita – eu am folosit nutella,
  • 50 g stafide

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim maiaua, asa cum am facut la toti cozonacii: intr-o cana punem drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si una de faina, acoperim cu lapte, amestecam putin cu o lingurita, apoi lasam sa dospesca cam 10 minute, pana sta sa iasa din cana.

Intre timp frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam untul topit treptat. Punem peste faina maiaua, apoi amestecul de oua cu unt, coaja de lamaie, sare si laptele cate putin, in timp ce framantam.Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini – cu cat il framnatati mai mult, cu atat este mai pufos. In functie de tipul de faina pe care o folositi, uneori mai trebuie sa adaugam 1 -2 linguri de faina. Aluatul pe care il obtinem trebuie sa fie elastic, lucios. Presaram faina peste acesta, il acoperim cu o folie alimentara direct pe aluat, apoi il lasam sa creasca intr-un loc caldut.Cand aluatul a crescut il scoatem pe o planseta, il mai framantam putin, apoi il impartim in 3 parti egale pe care le vom intinde cu un sucitor.
Fiecare parte va fi umpluta cu ceva diferit: una o ungem cu ciocolata topita apoi o rulam, pe a doua parte presaram un amestec din 110 g nuca, cacao si zahar vanilat, iar a treia cu restul de nuca si stafide.Impletim cele 3 rulouri, le punem in tava, apoi ungem cu un ou.
Daca nu aveti tava pentru gugelhupf puteti proceda asa cum am facut la colacul impletit cu stafide umpland gaura cu staniol, astfel incat atunci cand se umfla sa ramana gaura pentru oua.
Colacul il vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 50 minute. Dupa ce se rumeneste ar fi bine sa il acoperiti cu un prosop de hartie, pentru a nu se arde (cam dupa 30 de minute, in functie de culoarea pe care vreti sa o aiba cand este copt).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu miere de albine

Postat de mon

Prajitura cu miere de albine

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia...

Citeste continuarea

Clatite imbratisate

Postat de Bunica

Clatite imbratisate

Pentru început preparăm un smoothie de sfeclă roșie. Curățăm sfecla, o spălăm si o tăiem în bucăti mici. Punem în vasul blenderului Breville bucățile de sfeclă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2011, 10:19
nu ma fa sa intru iar in bucatarie
la 05.04.2011, 10:53
ce frumos..deja experimentati pentru Paste
la 05.04.2011, 11:24
ce bun
la 05.04.2011, 11:48
tare mult imi place!!!!!!!!!
la 05.04.2011, 12:12

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking