Colac impletit, cu stafide –pentru Paste

Postat de divainbucatarie in Dulciuri
16 Mar 2011 | 6000 vizualizari
Colac impletit, cu stafide –pentru  Paste

Ingrediente

  • 420 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 g unt -il topim
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 mana de stafide muiate in lapte cald si 3 picaturi de rom
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar), esenta de vanilie si laptele caldut.Punem si stafidele dupa ce le stoarcem de lapte si framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam 30-45 de minute, pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in jumatate, apoi fiecare parte in alte 3 parti egale pe care le vom modela ca pe niste rulouri.
Impletim rulourile si le unim capetele, in cerc. Punem cu grija colacii in tava, pe hartie de copt. In mijlocul fiecarui colac punem o bucata de folie de aluminiu pentru ca atunci cand va creste in cuptor sa ramana gol in centru.

Ii ungem cu galbenus si ii dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 de minute (faceti testul cu scobitoarea), avand grija sa ii acoperim cu hartie dupa 15 minute de copt pentru a nu se arde prea mult la suprafata.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit, cu stafide –pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare

Postat de Constelatialeu

Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare

Dovlecii fiind foarte cruzi n-a fost nevoie sa-i curat si sa le scot semintele, doar i-am spalat si taiat capetele. I-am dat pe razatoarea mare, am adaugat zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si...

Citeste continuarea

Checul Godina

Postat de gurita_ta2005

Checul Godina

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul,esentele,coaja de lamaie. Treptat se pune faina amestecata cu praful de copt,uleiul,macul si merisoarele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2011, 09:21
Ce frumos e!
la 16.03.2011, 09:33
la 16.03.2011, 09:36
superb!
la 16.03.2011, 09:49
superb
la 16.03.2011, 09:52
O prezentare de vis...ca de obicei

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking