Colarezi fini

Postat de bucatarimcudiana in Mancare copii
7 Apr 2011 | 12158 vizualizari
Colarezi fini

Cautam pe net retete de paste facute in casa si am dat peste reteta de calarezi. In felul asta mi-m adus aminte de bunica si de copilaria mea la tara. Colarezi asa buni ca bunica nu cred ca poate sa faca cineva. Am facut cum mi-am adus eu aminte dar nu sunt asa buni ca ai ei.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 cani faina
  • 1,5 l lapte
  • 9 linguri zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr unt

Mod de preparare

intr-un castron am pus faina, am facut un gol in mijloc unde am pus oul si am inceput sa framant bine pana s-a inglobat toata faina

iese un amestec nisipos

am pus la fiert 1,5 l lapte si cand da in clocot adaug colarezii in ploaie

amestec continuu sa nu se prinda de fundul oalei si fierb cam 20 min.

dupa ce s-au fiert adaug zaharul, zaharul vanilat si untul

compozitia este destul de fluida, dar este ideala pentru copii, iar daca se mai raceste se mai intareste putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Colarezi fini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Postat de oanapl

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita: Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul și sarea până se obține un aluat...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat

Postat de AdrianUdrea

Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat

Curatam ficateii de pui, ii clatim in apa rece si ii scurgem bine, tamponandu-i cu hartie absorbanta.  Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins, impreuna cu 25 g unt si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2011, 17:10
interesant
la 07.04.2011, 17:15
mie nu mi-a facut nimeni asa ceva asa ca vreau
la 07.04.2011, 17:18
la 07.04.2011, 17:50
la 07.04.2011, 17:51

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking