Compot de cirese

Postat de Bunica in Sirop / Compot
28 Iun 2009 | 7130 vizualizari
Compot de cirese

Delicios ... reteta ecologica ...

Ingrediente

  • pentru un borcan de 800 ml compot
  • 3 linguri de zahar
  • cirese
  • apa

Mod de preparare

Se pun ciresele in borcan. Eu umplu borcanul cu cirese. Apoi pun 3 linguri de zahar si completez cu apa pina se umple borcanul. Se inchide cu capacul si se pune la fiert intr-o cratita cu apa (pina la capac sa fie nivelul apei din cratita). Focul trebuie sa fie potrivit si se lasa un sfert de ora dupa ce apa din cratita incepe sa dea in clocot. Se inchide aragazul, se acopera cratita cu un capac si se lasa pina se raceste apa din ea.

Nu va speriati daca se ridica ciresele in borcan, sau nu se topeste zaharul.

TIPS. Valabil pentru orice tip de compot: de cirese negre, de visine, de caise, de prune, de gutui, de struguri ... In functie de cat de acre sint fructele se mai poate adauga o lingura de zahar ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Compot de cirese mari

Postat de antici_gabytza

Compot de cirese mari

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fructe

Postat de katty

Desert prajitura cu branza si fructe

Tapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade. Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2009, 23:50
Exact la fel fac si eu compoturile, doar ca pun cam trei-sferturi din borcan cu fructe. Vreau si un borcan din asta
la 28.06.2009, 23:51
Aaa, se mai poate pune un pliculet de zahar vanilat, pentru aroma. Ce super arata borcanele!
la 30.06.2009, 22:06
Le las sa fie cat mai ecologice, fara arome artificiale.
la 24.09.2014, 15:54
am sa fac si eu este foarte bun

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking