Compot de coarne de padure

Postat de mihaelar63 in Sirop / Compot
29 Oct 2013 | 12520 vizualizari
Compot de coarne de padure

Am gasit la piata coarne .M-a atras aspectul , parca erau mici granate slefuite !!. Din curiozitate am cumparat 1 kg si m-am gandit sa le prepar in compot . Neinspirata decizie ... Cu parere de rau de stiam ca sunt asa aromate triplam cantitatea . Am mai gustat cornata care se prepara ca si visinata . Curiozitati despre coarne : In Armenia se folosesc la distilarea vodcii. In Turcia se consuma vara cu sare . In Ucraina exista soiuri selectionate cu boabe duble ca marime .Deci despre coarne numai de bine http://www.bioterapi.ro/aprofundat/index_aprofundat_index_enciclopedic_botanicCorn%28cornus_mas%29.html.

Ingrediente

  • 1 kg coarne
  • 2 l apa
  • 500 gr zahar

Mod de preparare

 Coarnele se spala cu apa rece .

 Se aseaza in borcane care sa contina macar 40 % fruct.

Apa se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe in borcane .

Infiletati borcanele si dati la dunst cald intr-o oala cu apa 20 minute la foc mic.

Pentru siguranta eu  repet dunstuirea si a doua zi .

Am obtinut 4 borcane de 800 ml .

Delicios !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de coarne de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop din petale de trandafiri

Postat de panacris

Sirop din petale de trandafiri

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....

Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de Bucataras

Compot de visine

Spala bine de tot visinele, rupe-le coditele si scurge-le de apa. Umple pe jumatate fiecare borcan cu visine, apoi adauga cate 2 linguri de zahar. Poti pune mai mult sau mai putin, in functie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2013, 06:37
delicios
la 29.10.2013, 07:47
la 29.10.2013, 08:15
bun
la 29.10.2013, 08:33
Ce buuuun, n-am mai mancat coarne de cand eram mica mica mica
la 29.10.2013, 08:36

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking