Ingrediente
- Pere verzi 4 kilograme
- Apă 2 litri
- Zahăr 800 grame
- Lămâie 1 bucată
- Cuişoare,
- scorţişoară după gust
Mod de preparare
Perele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se curăţă toate fructele. Între timp se pregăteşte siropul de zahăr. Se dizolvă în apă zahărul şi se lasă să clocotească. Se introduc bucăţile de pere în sirop se lasă să fiarbă scurt, se scot din sirop şi se pun în fierbinţi în borcanele sterilizate la cuptor. În siropul fierbinte opţional se pun 2,3 cuişoare şi 2 bucăţi de scorţişoară, se lasă să mai dea un clocot. Siropul se strecoară peste perele din borcan. Se sigilează borcanele şi se pun la "dunst cald", adică se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi. Se depozitează în cămară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|