Compot de piersici

Postat de dakris in Sirop / Compot
19 Aug 2012 | 5098 vizualizari
Compot de piersici

Ingrediente

  • piersici mai putin coapte
  • 2 linguri zahar pt fiecare borcan
  • borcane de 800 ml

Mod de preparare

Piersicile bine spalate, decojite sau nu (dupa prefereinta) se taie felii si se pun in borcane cat sa ocupe 2/3 din volumul acestora. Se adauga 2 linguri zahar in fiecare borcan, se umplu cu apa pana la nivelul filetului si se  capseaza. Se agita putin borcanele sa se mai topeasca din zahar si se pun la sterilizat intr-o oala cu apa cat sa fie scufundate pana la dunga superioara a borcanului (latimea unui deget sub nivelul filetului capacului). Din momentul in care incep sa fiarba de mentin la foc mediu 20 min. Se inlatura de pe foc, se acopera oala cu prosoape de bucatarie, se lasa sa se raceasca in oala, apoi se depoziteaza in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2012, 09:56
preferatele mele
la 19.08.2012, 11:04
Foarte bun!
la 19.08.2012, 11:53
bun bun
la 19.08.2012, 13:44
si eu prefer compotul de piersici, lilik!
la 19.08.2012, 13:54
super bun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking