Ingrediente
- mamaliga tare;
- branza de burduf sau alta branza grasa sarata;
- slanina afumata de casa.
Mod de preparare
Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit.
Branza se farama bine cu o furculita.
Se ia un castron si se procedeaza astfel:
-se unge vazul cu grasime de la jumari, se presara si cateva jumari.
-se presara un rand de branza;
-se pune un strat de mamaliga si se intinde cu o lingura muiata in grasime;
-se pun cateva jumari si branza rasa din belsug.
Se repeta pana se termina mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie branza si jumari.
Se serveste fierbinte!
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|