Conopida cu copanele de pui

Postat de ANCA in Pui
19 Sep 2009 | 12223 vizualizari
Conopida cu copanele de pui

Mi-era pofta de o mancarica de conopida demult, soooo...

Ingrediente

  • o conopida
  • 4 pulpe de pui
  • o ceapa
  • un ardei gras rosu
  • un morcov
  • 4-5 rosii proaspete sau o cutie cu rosii cubulete sau 2-3 linguri pasta de rosii/bulion
  • o foaie dafin
  • 3-4 catei usturoi pisati
  • o legatura patrunjel
  • sare, boabe piper, cimbru

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, circa 5 minute. Nu trebuie sa se fiarba de tot, ci doar putin, cat sa intre furculita in ea.

Pulpele se curata, se spala si se fierb si ele pe jumatate.

Ceapa se taie julien, ardeiul si morcovul, la fel, fasii. Punem legumele la calit in putin ulei de masline, impreuna cu pulpele de pui, adaugam si 2-3 linguri de apa/zeama de carne, si cimbru. Cand acestea s-au rumenit putin, punem rosiile cubulete (sau pasta de rosii dizolvata in zeama de carne), dafinul, si completam cu o cana de zeama de la pulpe.

Adaugam buchetelele de conopida, iar daca este necesar, mai punem zeama de carne astfel incat sa obtinem suficient sos care sa acopere conopida si carnea. Lasam la foc mic, pana cand conopida este gata, dar aceasta se va fierbe repede, in circa 10 minute. Sper final, adaugam usturoiul, boabele de piper si sare dupa gust.

Patrunjelul tocat il presaram prospat in farfurie inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu copanele de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Magluba

Postat de aziz

Magluba

se portioneaza puiul si se pune la fiert,se ia spuma ,se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul,frunzele de telina si condimentele toate. rosiile le feliem si le dam deoparte.celelalte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2009, 13:31
bun , vreau si eu acum sa pap din mancarea asta
la 19.09.2009, 16:11
Iamiii! Nici eu n-am mai facut demult...la fel fac si eu conopida cu sos
la 19.09.2009, 16:28
Offf...ce-as manca si eu. Dar mi-e asa de urat sa fac o mancare din care sa mananc singura...
la 19.09.2009, 17:30
Nu papa copiii conopida? ma mir de obicei conopida trece la copii...nu le place? nici asa cu pesmet la cuptor?
la 19.09.2009, 18:03
Nu le place... Robert daca simte un gust mai alfel decat stie zice: "are un gust ciudat.Multumesc,dar cred ca sunt cam obosit si nu prea mi-e foame"

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking