Conopida cu sunca

Postat de mena29 in Aperitive / Garnituri
7 Dec 2010 | 8902 vizualizari
Conopida cu sunca

Ingrediente

  • 1 conopida medie;
  • 200 g sunca presata;
  • 250 g cascaval ras;
  • 2 linguri unt;
  • 4 oua;
  • 250 g smantana
  • 2-3 linguri pesmet,
  • frunze de patrunjel tocate marunt;
  • piper;
  • sare

Mod de preparare

Desfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min.

Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent.

Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in prealabil,smantana,1 lingura pesmet,sarea,piperul si 3/4 din cascavalul ras.

Se feliaza sunca si se taie fasii.

Se scurge bine conopida si jumatate din ea se aseaza in vas.

Se adauga jumatate din cantitatea de sunca,se pune restul de conopida si cealalta jumatate din cantitatea de sunca.

Se toarna amestecul de oua,smantana si cascaval.La sfarsit se pune cascavalul ramas si se da la cuptorul preincalzit cca.35-40 min.

Se scoate din cuptos si se presara patrunjelul verde tocat.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de conopida cu smantana

Postat de mihaelar63

Salata de conopida cu smantana

Conopida se spala si se desface in buchete. Puneti la fiert conopida in apa cu sare si bicarbonat timp de 10 minute. Astfel evitati balonarea. Conopida va fi mai bine digerata...

Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de mihaelar63

Conopida   gratinata

Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2010, 22:54
prezeeeeeeeeeeeeent ce buuuuuuuuuuuun
la 07.12.2010, 22:55
Iti daaaaaaauuuu
la 07.12.2010, 22:59
stiu ca-mi dai tocmai mi-am inoit garderoba,acusi nu ma mai incape
la 07.12.2010, 23:00
lasa ca cine te iubeste,te iubeste si asa
la 07.12.2010, 23:01
se pare ca nu-i nimeni care s-o faca

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking